Spela bingo och chattaTill skillnad mot vad man skulle kunna tro, är faktiskt internetbingo ett socialt spel på samma sätt som den traditionella bingon i bingohall är. När man spelar bingo på nätet har man nämligen möjlighet att chatta med de andra spelarna. Chattens huvudsakliga syfte är att skapa en känsla av gemenskap mellan spelarna, men idag används chattrummen också till att spela särskilda spel.

Chattrummen på bingosajterna har inte sällan ett alldeles eget språk. Detta bingospråk kan vara lite svårt för nybörjare att förstå, men man kommer ganska snart in i jargongen. Det är inte ovanligt att spelarna i chattrummet uppmuntrar varandra efter ett parti, genom att skriva förkortningar som till exempel GG (grattis grattis), GTV (grattis till vinsten), TDS (tack detsamma), TSM (tack så mycket) eller LTA (lycka till alla).

I de virtuella bingohallarnas chattrum finns också chattmoderatorer, som har till uppgift att hålla diskussionen på en bra nivå och säkerställa att trevlig stämning råder i chattrummet. Om du har några frågor kan du med fördel ställa dem till dessa. Det är också dessa chattmoderatorer som arrangerar de så kallade chattspelen.

Chattspel

Bingosajter på nätet gör vad de kan för att hålla liv och rörelse i sina chattrum. De vill förstås att deras spelare ska få en trevlig och bra spelupplevelse och därigenom spela ännu mer bingo. En metod som bingosajterna tillämpar för att åstadkomma detta är chattspel. Chattspelen hanteras av personal som är anställd av bingosajten, så kallade chattmoderatorer eller chattvärdar. De brukar finns i chattrummen under de timmar då flest spelare är där. De priser man kan vinna i ett chattspel är ganska låga, generellt runt 10 till 20 kronor, men de är ett välkommet inslag som uppskattas av bingospelarna. Det kan till exempel röra sig om frågesport och andra småspel som pågår under ett parti bingo.