Mobilen revolutionerar bingon

Spela bingo på mobilenNätbingons genomslagskraft är ingenting annat än ofattbar. Även om den första bingosajten lanserades redan 1996, dröjde det till 2003 innan nätbingon slog igenom på riktigt, i samband med att nätpokern gjorde detsamma. Bingo på nätet blev plötsligt så populärt att till och med Facebookappar som till exempel Wonder Bingo skapades och tog bingon till de sociala medierna. Den fick ett sådant varmt mottagande att ägaren 2011 lanserade en egen webbsajt för nätbingo.

2013 lanserades en mängd olika bingosajter och onlinebingon började nu också att ta över den mobila spelmarknaden. Varje år verkar omsättningen från den mobila bingon bara fortsätta att öka, och det som idag spås vara bingons framtid är just mobilbingon. Mycket vatten har runnit under broarna sedan italienarna började spela bingo på 1500-talet. Det är ett spel som har fortsatt vara populärt och utvecklats flera gånger under sin långa historia. Det spel vi idag spelar har förändrats mycket sedan det först uppfanns.

Fördelar och nackdelar med mobilbingo

En uppenbar nackdel med att spela bingo i mobilen eller surfplattan jämfört med att spela onlinebingo på en dator, är den sociala aspekten. För de flesta av oss går det nämligen snabbare att skriva på ett vanligt tangentbord än på det lilla skärmtangentbord som de mindre skärmarna har att erbjuda. Detta behöver dock inte nödvändigtvis vara ett problem, tack vare att bingospelarna har utvecklat vad som kan anses vara ett alldeles eget språk. Förkortningar som till exempel GG, GTV och TSM tar ju trots allt inte särskilt mycket längre tid att skriva på mobilen än på datorns tangentbord.

En enorm fördel med mobilbingon är att du kan bära med dig den enhet du spelar på i ficken eller väskan. Du är därför inte bunden till en särskild plats där du har din stationära dator, eller behöver släpa med dig din laptop för att spela på en annan plats. Med din surfplatta eller mobiltelefon kan du spela bingo på nätet när som helst, var som helst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *