Elektronisk bingoElektronisk bingo är ett mellanting mellan traditionell bingo och onlinebingo. I synnerhet i andra länder är det inte ovanligt att man hittar datorer med elektronisk bingo i bingohallarna. En fördel med elektronisk bingo jämfört med den traditionella bingon, är att man precis som på nätet kan hålla koll på fler spelbrickor än vad som är möjligt då man spelar manuellt. Elektronisk bingo är dock inte det bästa alternativet för alla spelare. Innan du slutar markera numren med en penna på ett papper, bör du först läsa mer om den elektroniska bingon.

Den tekniska utvecklingen har inte bara revolutionerat bingon genom att föra den ut på den globala webben, utan också genom att revolutionera hur spelet spelas ute i bingohallarna. På senare år har allt fler bingoentusiaster slutat spela bingo på det traditionella sättet i bingohallen. Istället använder man sig av datorer eller handhållna elektroniska enheter för att spela elektronisk bingo. På så vis kan spelaren med enkelhet spela med dussintals bingobrickor på en och samma gång, vilket knappast vore möjligt om man skulle hålla koll på brickorna manuellt och markera de nummer som ropas ut. I vissa bingohallar använder sig så många som 20 procent av spelarna av dessa elektroniska bingoenheter.

Har elektroniska spelare en fördel?

Den elektroniska bingon är på många håll kontroversiell. I många årtionden har spelarna suttit i bingohallen och roat sig med att markera nummer på en bingobricka. Det är spänningen som håller igång dem och det gäller att hålla jämna steg med utroparen för att inte halka efter. Vissa menar att man tar bort skicklighetsfaktorn när man använder sig av en maskin och att spelet därför bara handlar om vem som har råd att köpa flest bingobrickor. Detta är i och för sig sant även när det gäller bingo på nätet, men skillnaden där är att alla spelare använder sig av samma verktyg för att spela bingo.